Voor Janneke’s HeartLife Kliniek heb ik een driewekenschema met recepten gemaakt dat zij aan haar patiënten meegeeft. Ik heb Janneke gevraagd wat haar favoriete ontbijt- en haar favoriete lunchrecept hieruit is. Hieronder vind je de recepten!

Prins

Lunch: Avocado-tonijnbootje

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 avocado
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 el zongedroogde tomaatjes
  • 2 el verse bieslook
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en lepel van beide helften het vruchtvlees eruit, laat wat van de avocado zitten zodat het stevig blijft. Doe het vruchtvlees in een kom.

Voeg de uitgelekte tonijn toe.

Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.

Snijd de zongedroogde tomaatjes grof.

Hak de bieslook fijn.

Voeg de bleekselderij, tomaatjes en bieslook toe aan de tonijn en avocado.

Breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Roer goed door elkaar, schep in de avocadohelften en eet op.

hoe word je 100 Avocado tonijnbootje


Tip! Je kunt de twee gevulde helften ook in een bakje bewaren en meenemen voor onderweg.

Lees hier het andere lievelingsrecept van Janneke: Spinaziesmoothie.

Heeft u de smaak te pakken?

Alle recepten die te zien zijn in het televisieprogramma Hoe word ik 100? staan ook in het Hoe word je 100 kookboek.