Voor een warm en vullend ontbijtje moet je dit een keer proberen. Het is ook nog eens een ideaal gerecht om restjes groente op te maken.

INGREDIËNTEN | 1 PERSOON

  • 2 handen groente naar keuze
  • 2 eieren
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • roomboter, om in te bakken
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD

10 minuten

BEREIDING

Snijd de groente in grove stukken. Kluts de eieren met de kruiden.

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de groente in circa 5 minuten beetgaar.

Giet het eimengsel in de pan en bak op middelhoog vuur tot de bovenkant is gestold. Zet deksel op de pan en laat zo op laag vuur nog 2 minuten staan.

Schep de omelet op een bord en breng eventueel op smaak met peper en zout.

 

Heeft u de smaak te pakken?

Alle recepten die te zien zijn in het televisieprogramma Hoe word ik 100? staan ook in het Hoe word je 100 kookboek.